Bästa bandet och mest spelade artister 2017

Är du nyfiken på vilka låtar som spelades mest flitigt under förra året? Då kan Spotifys lista över de mest spelade artisterna vara något för dig att spana in.

Funderar du på att boka ett liveband till festen eller planerar du att köra samma gamla vanliga Spotify-lista nu igen? Oavsett kan det vara kul att veta vilka låtar som spelades flitigast förra året, för att inte råka dra igång en uttjatad hitlåt en gång för mycket. Men hur får man då reda på vilka som spelats mest? Enkelt. Allt man behöver göra är att kolla in Spotifys lista över fjolårets populäraste låtar – och du behöver inte ens gå in på Spotify för att få read på detta. Här är alla fjolårets mest spelade artister och låtar sammanfattade åt dig. Och här är den svenska artist som toppar listan:

 

Som syns i videon ovan är det Zara Larsson som toppade ifjol, i alla fall i Sverige och just den låten ovan kom att vinna titeln ”Best Swedish Song of the Year” så bara det säger ju ett och annat. Dock var det ine hon som toppade globalt. Såhär här tidningen Café sammanfattat Spotifys populäraste låtar 2017:

 • Mest spelade svenska artist i Sverige – Zara Larsson.
 • Mest spelade artisten i Sverige – Ed Sheeran
 • Mest spelade artisten globalt – Ed Sheeran
 • Populäraste låten någonsin på Spotify – Ed Sheerans “Shape of You” med över 1,4 miljarder streams.
 • Mest streamade artisten – Ed Sheeran på över 6,3 miljarder streams.

Där har vi alltså artisterna, men vilka låtar då (som kanske ska undvikas eller kanske spelas lite extra) är det som varit populärast? Listan ser ut som följande i Sverige:

 1. Shape of You – Ed Sheeran
 2. Despacito (Remix) – Luis Fonsi feat. Justin Bieber
 3. Something Just Like This – The Chainsmokers
 4. It Ain’t Me – Kygo feat. Selena Gomez
 5. More Than You Know – Axwell/Ingrosso
 6. Symphony – Clean Bandit feat. Zara Larsson
 7. Jag trodde änglarna fanns – Kamferdrops
 8. All I Need – Joakim Lundell
 9. Solo Dance – Martin Jensen
 10. I’m the One – DJ Khaled

På de globala listorna är det dock lite annorlunda, med undantaget att även här så är det Shape of You med Ed Sheeran som toppar tätt följt av Despacito men här är det i stället en annan version av låten som kommer på tredjeplatsen vilket puttar ned låten Something Just Like This till fjärdeplatsen och på femte plats kommer ytterligare en låt som Justin Bieber är med på och det är ingen mindre än I’m the One. Gäller samma för din spellista?