Bling bling is my thing

Att hiphop och blingbling hör ihop är det väl knappast någon tvekan om? Både tjejer och killar inom hiphopen klär sig mer än gärna i så mycket guld och diamanter som det bara är fysiskt möjligt. Är det inte guldfärgade hotpants på tjejerna så är det guld och diamantglittrande grills och halskedjor på männen. Bara man sätter på en musikvideo med valfri hiphop-artist så får man med största sannolikhet se de glittrande smyckena skina i solen framför lika glamourösa bilar, kläder och frisyrer.

Kungen av blingbling

Är det någon som verkligen har tagit det här med blingbling på största allvar så är det Ludacris. Han skulle nästan kunna kallas för Guldkedjespecialisten eller Kungen över guldkedjor med all blingbling som hänger runt hans hals. I låten ”Stand up” sjunger Ludacris om hur han har så mycket guld runt halsen att det är lika tungt som att ha en dvärg hängande runt halsen.

Watch out for the medallion my diamonds are wreckless
Feels like a midget is hanging from my neckless
I pulled up wit a million trucks
Looking, smelling, feeling like a million bucks-ahh!”

Uttrycket less is more verkar inte existera inom hiphop-kulturen och det finns antagligen inte en enda hiphoppare som skulle stå framför spegeln och tänka: ”Nej nu blev det lite för mycket guld och lyx här, jag plockar bort några smycken”. Antingen älskar man det eller så hatar man det och det är väl det som avgör om man är menad att vara en del av hela kulturen eller om man istället borde hålla sig till att lyssna på musiken i hemmets lugna vrå.