Bra musikvår i Stockholm

I några få dagar fick vi njuta av ett härligt vårväder i Stockholm, men lika snabbt försvann det och huvudstaden – tillsammans med resten av landet, täcktes av snö och minusgrader. Sociala medier fylldes av snöbilder och ledsna miner när snökaoset tog över för några dagar sedan, och nu är det nog många som inte vill annat än att våren ska börja på riktigt och stanna kvar fram tills sommaren tar över. Men! Det finns ju faktiskt saker att göra trots den kyliga snön som ligger på marknaden, och även om det inte känns som det är vår ute så är mars faktiskt en vårmånad. Och våren 2014 innebär otroligt mycket kul, med allt från grymma spelningar till spännande föreställningar.

Drake och Avicii på samma helg

Är du en av de som har koll på vad som är på gång i Stockholm så vet du till exempel att vårmånaden inleddes med ett besök av hiphop-artisten Drake plus hans sidekick The Weeknd. De spelade på Globen den 1 mars, och samtidigt spelade den hyllade houseartisten Avicii på Tele2 Arena. Globenområdet stormade verkligen under den helgen! Om du missade det ska du dock inte vara allt för ledsen, det är mycket annat kul att se fram emot under våren.

Jonas Gardell, Lykke Li och Justin Timberlake

Bland annat kan du ta dig på Stand up i April och se Jonas Gardell framföra ”Mitt enda liv”, som har blivit otroligt hyllad. Vill du hellre se en bra spelning så kör kritikerrosade Lykke Li på Berns 24 april. Mycket är det som sagt som händer under den här våren, så nog längtar vi efter ett varmare väder – men inte ska man bli allt för ledsen när det finns så mycket roligt att göra. Störst jubel kommer nog den konsert som Justin Timberlake bjuder på i maj. Det är den 10 maj som han kommer till Tele2 arena och redan nu är biljetterna slut vilket verkligen talar för vilken succé det kommer att bli. Popstjärnan har under de senaste åren blivit en av de största i sin genrer och 2013 släppte han inte bara ett, utan två, hyllade album.

Ta en weekend i Stockholm

Mycket av allt roligt som händer den här våren är i Stockholm, och om du inte är en av de som bor i huvudstaden kan det vara värt att planera in en resa dit för att inte missa allting. Boka hotell i Stockholm enkelt via internet och köp antingen en billig flygbiljett eller tåg så kommer du säkerligen att ha råd med resan och det blir helt klart en upplevelse som gör att väntan på sommaren blir bra mycket lättare. Gå gärna in och läs den här artikeln från Svenska Dagbladets resor också, där har de tagit fram mängder av saker man kan göra på en Stockholmshelg för två!