Daft punk släpper nytt

Daft Punk – bandet, myten, legenderna. Nu händer det grejer, och som vi har väntat. Den otroligt fantastiska musikduon från frankriken, bestående av Guy-Manuel de Homem-Christo och Thomas Bangalter, är äntligen tillbaka. Samtidigt kan man fråga sig – vad de någonsin borta? Nej, deras elektroniska har hållit sig ytterst levande, trots att det är åtta år sedan de släppte en skiva senast. Nu har det blivit bekräftat att Daft Punk kommer ut med sitt fjärde album ”Random access memories” den 17 maj, och det med många spännande samarbeten.

Lyckan är verkligen total när man ser vad som är på gång. Frågan är om man inte ska ta och klicka sig vidare för att beställa en t-shirt med bandtryck på? Och kanske anordna en fest? Visst, kanske något överdrivet – men ni vet hur det är när ens favoritband kommer med nytt; man exploderar av glädje. Och ännu bättre blir det när man ser vilka deras samarbeten kommer vara med. Pharell Williams, The strokes-sångaren Julian Casablancas och Panda Bear från Animal Collective. Det är G a l e t, och det kommer bli så bra!

Daft Punk är verkligen ett legendariskt band. Det var 1993 som de släppte sin debutsingel The New Wave, men den fick ingen större framgång. Framgången fick vänta tills singel Da funk släpptes 1995 – och därefter gick det fort. En av deras största låtar är Around the World, och den blev också otroligt omtyckt för sin video vilken är regisserad av Michael Gondry. Man kan till och med kalla videon för en klassiker, och den är verkligen briljant.