Låt musik inspirera inredningen

Alla har vi en favoritlåt eller speciell musikgenre vi föredrar framför all annan musik, så varför inte låta din favoritlåt utgöra temat för din inredning hemma? Knepet är att inte göra musiktemat alltför uppenbart, utan istället bara låta den ligga som inspirationsgrund för inredningen.

musiker tecknadAtt inredningen i ens hem speglar ens personlighet är givet, men det finns sätt att göra inredningen ännu mer personlig och det genom att låta sin musiksmak ligga till grund för sin inredning. Men knepet för att verkligen lyckas handlar inte alls om att ha en malplacerad gitarr i vardagsrummet eller planscher med sina favoritartister på väggarna. Det handlar om att hämta inspirationen från musiken, och det är inte något som behövs tolkas bokstavligt. Älskar man till exempel retromusik från 50- eller 60-talet kan det avskalade och trendiga varumärket House Doctor vara något att kika närmare på. Det varumärket präglas nämligen av den industriella trenden som är rådande nu, och är i sin stil därför både retro och modernt på samma gång – och vill man följa med i inredningstrenderna för 2016 är detta helt rätt stil att välja. Något som till exempel både Sköna hem och Metro listar är årets tio hetaste trender hämtade från fotoappen Pintrests galleri och här syns allt från gedigna möbler i retro stil till mjukare toner i pastell – och alla trender går självklart att applicera för att inreda sitt hem både trendigt och personligt.

Små detaljer låter musiken synas

Andra inredningstrender för året finns listade i inredningsmagasinet Elle decoration och listar bland annat den bohemiska och indiska stilen som passar alldeles utmärkt i ett hem där Indie-pop spelas i högtalarna. Och likaså listar man den mörka och murriga trenden som passar in i hårdrockarens hem utan att översvämma inredningen med nitar och läder. Allt handlar om att utgå från sin personliga stil och musiksmak utan att göra det alldeles uppenbart. Men när du lyckas med att få in din musiksmak i inredningen kommer du garanterat få höra från alla som besöker ditt hem att de verkligen ser att hemmet är ditt – för är det något som speglar din personlighet så är det din musiksmak, så låt den få visas i hur du inreder ditt hem.