Mindre musik & mindre stil

Vi har alla sett dem någon gång, vi vet på ett ungefär vilken musik de lyssnar på och vilka popkulturella influenser de har. De känns udda. De sticker ut samtidigt som de på sätt och vis drar sig undan.

Nej. Vi snackar inte om så kallade EMOn eller om ravare eller hipsters. Detta handlar om de så kallade fantasy-nördarna. De som kan sitta helt uppslukade, på tunnelbanan eller under ett träd i en park, av en manga-pocket eller ett samtal om World of Warcraft. Deras kläder och accessoarer är ofta absurt överbelamrade med påsydda märken av diverse tv-spelshjältar och mangafigurer. Männen har gärna långt hår och skägg och talar gärna engelska med varandra, av någon märklig anledning. Någon egentlig musiksmak har de inte.

Möjligtvis kan man tänka sig att de lyssnar till soundtracket till någon av sina favoritserier och filmer. Längre än så sträcker det sig inte. De tycker om att diskutera ingående med varandra om olika skeenden i fantasyböcker och andra serier de tagit del av. De vill helst köpa leksaker på nätet och böckerna som hör till. Men ibland sticker de iväg på mässa eller utförsäljning på någon av landets fantasy-bokhandlar. Och webbhallen förstås. Några av de mest kultförklarade serierna, böckerna och filmerna som dessa svart och lila-klädda människor gillar allra mest är dessa:

  • Buffy vampyrjägaren
  • Supernatural
  • Game of thrones
  • Sagan om ringen
  • Sailor moon
  • Akira

Och många, många, fler. De gillar i stort sett samma saker som vi andra gör. Men deras fallenhet till försjunkenhet verkar göra dem fromare och mer bekymmerslösa än oss andra människor.