Missa inte Bråvalla i sommar

Norrköping är kanske inte den första staden i Sverige som tankarna går till när man tänker fest och party – däremot är det ofta den första som poppar upp i närminnet när någon nämner ordet ”festival”, för du vill väl inte missa sommarens upplaga av Bråvalla?

Det blir artisttätt på Bråvallafestivalen i sommar, det kan vi lova. Artister såsom The Killers, Ellie Goulding, Linkin Park och Laleh är allihop några av de som vi kommer att få se under dagarna som festligheterna pågår – och dessa vill man ju inte missa. Till exempel skriver bland annat Norrköpings Tidningar att Lalehs singel ”Bara få va mig själv” var fjolårets mest spelade låt på streamingtjänsten Spotify av alla svenska låtar och nu återkommer hon alltså igen till Bråvalla som hon senast spelade på år 2014. Andra artister som gästar festivalen är även The Chainsmokers, Adept, LP, Of Mice & Men och Alesso samt dessutom Martin Garrix, System of a Down och Prophets Of Rage. Några som vi däremot inte kommer att få se är Mumford and Sons som efter fjolårets skandaler nu bojkottar Bråvalla.

Kommer inte på grund av fjolårets skandaler

Det amerikanska bandet Mumford and Sons som var planerade och inbokade att komma till årets upplaga av festivalen har valt att bojkotta festivalen. Enligt Expressen har man uppgett på sin Facebook-sida att bandets anledningar har med fjolårets brister i säkerhet att göra och kommer inte att dyka upp förrän polis och arrangörer bekämpat problematiken. Men enbart brister i säkerheten var inte den enda problematiken på förra årets Bråvalla. Man hade även problem med sin betallösning, vilket man också hade året innan, skriver Aftonbladet. Därför har man inför sommaren nu satt in mer säkerhetsåtgärder och även sett över sina sätt att betala inne på festivalområdet – så förhoppningsvis ändrar sig Mumford and Sons, och gästar festivalen trots allt.

Så här bra är Mumford and Sons live på scen: