Upp till fest!

Fest i partyhatt

Festfixaren

För den inbitne festaren så är alla prylar runt omkring ett party väldigt viktigt. Är du något av en festfixare själv också, då är det extra viktigt med partyhattar, tutor och annat krimskrams. Likaså när det kommer till maskerad och Halloween. Vissa kan inte vara utan speciella kostymer eller utstyrslar under högtider och tycker att det minsann hör till hela paketet. Då spelar det egentligen ingen roll om du ska vara tjuv, polis eller något mer skräckinjagande.

Få sprätt på festen

För den som anser att detta är viktigt och kanske vill ha en lite annorlunda touch, man kanske ser sig som partykungen rentav. Då bör man verkligen kolla in deras utbud. De har allt från amerikanska muggar som man ofta ser på filmer, dräkter, hattar men även drinkset för den som gillar att göra drinkar.

På en fest finns alla känslor

På den stora P3-festen i Göteborg finns allt man kan önska sig. Alla känslor finns i alla fall. Så är det på de flesta fester och det kommer nog aldrig att ändra sig. Vem tjafsade egentligen med vem? Och hur gick det sedan? Man brukar ju säga ”In Vino Veritas”, som på betyder ”i vinet (finnes) sanningen.” Att sitta på bussen på vägen hem från Göteborg efter en hård kväll är ungefär som att titta på en film. Man vet vad alla har gjort, sagt och erkänt och man vet kanske att man har varit likadan själv. Det är bara de som har varit nyktra som egentligen sitter inne med alla svaren. Det är de som kan berätta för oss andra vad man har sagt och fylla i alla dessa hål som alla, och kanske man själv har. Det är lika intressant varje gång.

Fest och dans

Fängelse synonymt med fest?

När man tänker på fängelse då brukar man knappast tänka på pooler, restauranger och att kunna dricka alkohol. Men det kan man på San Antonio-fängelset i Venezuela enligt den australiska tv-kanalen SBS. Normalt brukar det handla om upplopp och dålig stämning, på andra fängelser brukar ofta internerna regera över själva fängelset och klimatet brukar vara mycket hårt.
Internerna kan även tjäna pengar. En försörjer sig genom att klippa håret på internerna men kanske framför allt på internernas fruar. Besökarna mår oftast väldigt bra när de åker därifrån då de vet att deras nära har det bra i fängelset.

Medeltida fest

I Folkparken ordnas igen Lunds Meletidsfestival och man hoppas på en stor kavalkad. Uppemot 7000-8000 besökare. Den annars lite anonyma platsen brukar under festival bli som förbytt och helt byta charm. Man kommer satsa mycket på medeltida mat och förhoppningarna är att det kommer serveras vildsvin. Glada Galten ska sälja all mat och de kommer även att ha ett alldeles eget korvstånd där de kommer sälja sin egen medeltida korv. Man kommer också visa hur man göra smycken och svärd och så kommer det självklart att finnas gycklare på plats. Kom gärna dit och kika och har du tid och tur så kan du även få se ett tornerspel.